Home buitenkijken Zo maak je een she-shed van een tuinhuis

Zo maak je een she-shed van een tuinhuis

by InteriorQueen

Een tuinhuis biedt ontzettend veel mogelijkheden: je kunt er een mancave bouwen, er een kinderspeelhuis van maken of een mooi tuinkantoor. Een tuinhuis is ook heel simpel om te bouwen tot een oase van rust voor jou: een Woman Cave creëren waar jij je terug kunt trekken en weer tot bloei komt. Van kantoorruimte tot een wellnessruimte en van schilderatelier tot een andere hobbyruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel hopen wij je inspiratie te geven om van een tuinhuis een she-shed te maken.

woman cave treehouse she shed

Flickr: Lindsay Appel

Maak van je tuinhuis een she-shed

Een mancave is een plek, vaak zolder, blokhut of kelder, waar mannen zich kunnen terug trekken. Ze hebben hun ruimte nodig om daar een pot bier open te trekken, een potje te gamen of ongestoord naar voetbal te kijken. Wij vrouwen staan ook te springen om onze eigen plek, waar we tot rust komen met een lekker boek of creatief kunnen zijn. De oplossing? Een She shed bouwen in een tuinhuis! Is er nog ruimte over in jouw tuin dan kun je overwegen om hier ook een she-shed te bouwen.

Een fijn bijkomend voordeel is dat je dan echt even een plek hebt waar niet iedereen elke 5 minuten binnen komt rennen. Iets wat ik persoonlijk heel erg goed kan gebruiken in deze tijden van corona en zomervakantie. Helaas ben ik vervloekt met een balkon, but a girl can dream! Wellicht is dit een goed plan voor een eventueel nieuwe woning mét tuin uiteraard. Waar ga jij je woman cave voor gebruiken?

chicagoroofdeck.com

Bedenk waarvoor je je she shed gaat gebruiken

Een she-shed maken en inrichten? Hier is het belangrijk om te bepalen waarvoor je deze vrouwelijke blokhut gaat gebruiken. Wat zorgt ervoor dat jij lekker kunt relaxen?

  • Heb je een wat groter tuinhuis beschikbaar? Plaats dan een comfortabele bank in je tuinhuis. Zo kun je lekker liggen of vrijdagmiddagborrels en spelletjesavonden houden om bij te kunnen kletsen met vriendinnen.
  • Lees je graag boeken? Hang een paar boekenplanken aan de muur of plaats boekenkasten om je favoriete boeken op te zetten. Koop er ook een comfortabele stoel bij om in te zitten.
  • Datzelfde geldt ook voor muziek. Neem een portable muziek box die je kunt koppelen aan laptop of telefoon, dat scheelt je het plaatsen van een muziekinstallatie.
  • Wanneer jee vooral in de avond behoefte hebt aan een plek voor jezelf, dan is een fijne lamp en daarmee dus ook elektriciteit, ook iets om over na te denken.
  • En als je dan toch met elektra bezig bent: kijk dan ook meteen naar een fijne wifi verbinding zodat je eventueel ook je werkplek in je tuinhuis kunt creëren.

woman cave : she-shed maken van tuinhuis interiorqueen

Tuinhuis inrichten en decoreren tot een she-shed

Is de ruimte die je voor ogen hebt helemaal leeg? Ga lekker los met inrichten en decoreren. Verf de wanden in jouw kleuren, ga opzoek naar meubeltjes die jij mooi vindt en bovenal: geniet van dit proces! The sky has no limit. Hou je bijvoorbeeld van mooie drukke printjes, maar vind je partner dat iets te druk? In jouw eigen tuinhuis kan het gewoon!

Beschik je over genoeg ruimte in je tuin en wil je daar graag je she shed bouwen? Dan kun je pas echt los gaan. Ben je op zoek naar inspiratie of ideeën? Kijk dan eens op Pinterest! Staat vol met prachtige ideeën voor de ultieme woman cave! Vertel je ons in de reacties waar jij je she shed voor zou gebruiken?

tuinhuis she shed womancave

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: