Home Wooninspiratie Zonwering en zonnepanelen in één: het is mogelijk!

Zonwering en zonnepanelen in één: het is mogelijk!

by InteriorQueen

De laatste jaren zijn er veel veranderingen geweest op het gebied van zonwering. Felgekleurde markiezen waren een aantal jaar geleden nog erg populair, maar tegenwoordig is een moderne look met houten shutters veel populairder. Toch is er een geheel nieuwe trend: duurzame zonwering. Lees in dit artikel alles over deze trend.

Zonnepanelen als overkapping

Zeker in de zomerperiode is het prettig om goede zonwering in de tuin te hebben. In tuinen met een terras zie je vaak een uitvalscherm om schaduw te creëren. Met de trend van zonnepanelen als overkapping sla je twee vliegen in één klap. Je creëert een schaduwrijk plekje, maar wekt tegelijkertijd energie op. In sommige gevallen wekken zonnepanelen als overkapping meer energie op dan zonnepanelen op het dak. De panelen op het dak raken snel oververhit, waardoor ze minder energie opwekken. Panelen als overkapping krijgen aan de onderkant koele lucht en hebben zo minder last van de hitte en wekken daardoor meer stroom op.

 

 

Zonnepanelen als zonwering

Als jij al genoeg schaduw in de tuin hebt, maar toch op zoek bent naar buitenzonwering om de binnentemperatuur te verlagen, zijn er ook duurzame opties. Zo is er een vorm van luxaflex met zonnepanelen. Deze zonwering houdt niet alleen zonlicht tegen, maar wekt tegelijkertijd ook nog stroom op. Een win-win situatie dus. Zeker als je je bedenkt dat de panelen ook in de wintermaanden energie opwekken. Tijdens deze wintermaanden zorgt zonwering ook nog voor betere isolatie. Of je oud enkel glas, goedkoop dubbel glas of gloednieuw drie dubbel glas hebt: goede zonwering zorgt altijd voor een aangenamere temperatuur in huis.

 

De allernieuwste trends van zonnepanelen

Het gebruik van zonnepanelen begint steeds normaler te worden. Naast de twee genoemde manieren om zonnepanelen en zonwering met elkaar te combineren, zijn er nog vele andere manieren om zonnepanelen te gebruiken. Zo zijn er tegenwoordig zelfs dakpannen met zonnepanelen erin. Of heb je wel eens gehoord van het verwerken van zonnepanelen in tegels? Momenteel wordt er volop getest of zonnepanelen werken als ze in asfalt zijn verwerkt. Het staat in ieder geval vast dat er ieder jaar weer nieuwe manieren komen om duurzaam energie op te wekken. Wie weet wekken we over een aantal jaar zelf wel genoeg stroom op door zonnepanelen die slim op en rondom het huis zijn verwerkt.

 

You may also like

1 comment

Marie de Jonge 10/04/2019 - 13:23

Goed om te zien dat zonwering en zonnepanelen nu ook gecombineerd kunnen worden. Wellicht zijn de kosten dan ook een stuk lager. Ik heb een tuin op het zuiden en zou er graag zonwering willen plaatsen.

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: