Home Wooninspiratie Waar je op moet letten bij een kinderkamer op zolder

Waar je op moet letten bij een kinderkamer op zolder

by InteriorQueen

De zolder is een mooie, grote ruimte voor een kinderkamer. Toch is er vaak nog wel wat nodig om de ruimte gezellig te maken. Zeker als er kinderen gaan slapen, is het fijn als het aanvoelt als een gezellige ruimte. Lees in dit artikel 4 tips voor een gave kinderkamer op zolder.

Een kinderkamer op zolder? Hier moet je op letten:

Kies een cool thema

Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om een kinderkamer leuk aan te kleden. Een kinderkamer met alleen witte muren of behang is echt verleden tijd. Dompel de kinderkamer om in een cool thema dat bij jouw kind past. Is jouw zoontje helemaal weg van auto’s? Verwerk dit dan in de kamer met bijvoorbeeld een muursticker. Heb jij een kleiner budget, maar breng je toch graag wat extra sfeer aan? Vraag of een schilder een vrolijk en gepersonaliseerd patroon op de muur wil schilderen. In dat geval kost het je alleen het uurloon van de schilder en de verfkosten. Toch krijgt de kamer zo een unieke uitstraling.

Waar je op moet letten bij een kinderkamer op zolder momambition.nl

Zorg voor extra ruimte en licht

Een belangrijke factor voor sfeer is daglicht. Zolders staan niet bekend om hun goede lichtinval, maar toch is hier een oplossing voor. Door een dakkapel te plaatsen zorg je namelijk niet alleen voor extra woonruimte, maar ook voor een natuurlijke lichtinval. Zo maak je van die donkere, sfeerloze zolder toch een gezellige kinderkamer. Heb jij wel behoefte aan extra licht, maar vind je een dakkapel te duur? Vraag eens bij een dakkapellen specialist  wat de alternatieven zijn voor een dakkapel. Tegenwoordig zijn er ook veel soorten dakramen die zorgen voor genoeg lichtinval, die een stuk goedkoper zijn dan een dakkapel.

Zorg voor veiligheid

Naast de sfeer is veiligheid ook een belangrijk punt voor een kinderkamer op zolder. Zorg daarom dat er kinderslot op de ramen zit, het trapgat is afgeschermd met een traphekje, scherpe hoeken zijn afgeplakt en er genoeg ventilatie mogelijk is. Als jij een gladde zoldertrap hebt, is het verstandig om de trap te verven met een extra laag anti-slip verf. Ook is het lekker voor de kinderen om een zachte ondergrond te hebben om op te spelen. Een houten vloer voelt ook al snel koud aan. Geen zin in vloerbedekking? Leg een mooi speelkleed neer wat je makkelijk weghaalt als er niet gespeeld wordt.

Gebruik de schuine wanden slim

Op zolder heb je nu eenmaal te maken met schuine wanden. Dit wordt vaak gezien als nadeel, maar dit hoeft het niet te zijn. Maak slim gebruik van de schuine wanden door het plaatsen van schotten. Achter deze schotten ontstaat op deze manier mooie opbergruimte voor bijvoorbeeld het speelgoed. Al genoeg opbergruimte? Zet dan het bed of het bureau onder de schuine wand. Dit laat de kamer een stuk groter lijken.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: