Home Wooninspiratie Terrasverwarmers: Dit moet je weten voordat je koopt

Terrasverwarmers: Dit moet je weten voordat je koopt

by InteriorQueen

Wat als je op je terras zou kunnen genieten van de vorst en familietijd? Goed nieuws: daar is terrasverwarming voor! Je hebt waarschijnlijk wel eens gezien dat deze grote piramide- of paddenstoelvormige apparaten je favoriete eetplek buiten opwarmen, maar ze zijn ook geweldig om de buitenruimtes van je huis warm genoeg te houden om er het hele jaar door van te genieten.

Wat zijn terrasverwarmers?

Een terrasverwarmer is precies zoals het klinkt: een apparaat om je terras mee te verwarmen. Maar er is veel meer aan de hand, en als je het hele veld kent voordat je koopt, weet je zeker dat je de juiste kachel voor jouw behoeften krijgt.

Laten we eerst eens kijken hoe ze werken. Net als elke andere vorm van kachel, gebruikt een terrasverwarmer een soort brandstof om een ​​ruimte warm te houden. Terrasverwarmers zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis, maar ze kunnen ook geschikt zijn voor overdekte veranda’s en soortgelijke ruimtes, afhankelijk van de specificaties van de fabrikant.

Terrasverwarmers kunnen op de vloer staan, hangen, aan de muur worden gemonteerd of mooi op een tafelblad staan. Ze kunnen ook vuurkorven en tuinhaarden bevatten, omdat beide ook een goede hoeveelheid warmte aan een buitenruimte kunnen leveren. Kachels zijn er vaak in een van de vier vormen: aardgas, elektrisch, propaan en houtgestookt.

terrasverwarmer kopen waar moet je op letten?

Voors en tegens van gas-, elektrische, propaan- en houtgestookte terrasverwarmers

Elke brandstof voor terrasverwarmers heeft verschillende voor- en nadelen, afhankelijk van waar je hem voor wilt gebruiken. Overweeg elk type terwijl je jouw aankoop weegt, om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze krijgt voor jouw buitenruimte.

Aardgas terrasverwarmer

Vaak wordt gekozen voor terrasverwarmers op aardgas om gebruik te maken van een bestaande aardgasleiding. Aardgas verbrandt schoner dan hout, en terrasverwarmers van dit type zijn gemakkelijker te onderhouden dan sommige andere opties. Omdat ze echter zijn aangesloten op een aardgasleiding, moeten ze vakkundig worden geïnstalleerd en zijn ze daarom over het algemeen duurder van tevoren. Ze zijn ook minder draagbaar dan andere modellen omdat ze aan een gasleiding moeten worden bevestigd.

Elektrische terrasverwarmer

Elektrisch is een andere populaire optie, vooral omdat ze gemakkelijk te gebruiken, enigszins draagbaar en veilig te gebruiken zijn in besloten ruimtes. Elektrische terrasverwarmers kunnen op de lange termijn echter meer kosten vanwege de elektrische tarieven, en ze moeten dicht bij een stopcontact worden geplaatst. Elektrische terrasverwarmers kunnen ook langzamer opwarmen dan sommige andere stijlen, maar dat hangt enigszins af van de individuele verwarming.

terrasverwarmer kopen waar moet je op letten?

Propaan terrasverwarmers

Propaan terrasverwarmers zijn ook een goede optie, omdat ze snel verwarmen en gemakkelijk van de ene plek op het terras naar de andere kunnen worden verplaatst. Propaantanks zijn echter duurder dan aardgas en tanks moeten worden vervangen. Ze worden over het algemeen ook niet aanbevolen voor overdekte ruimtes, maar je moet altijd de instructies van de fabrikant raadplegen om dit te controleren.

Houtgestookte terrasverwarmers

Ten slotte zijn houtgestookte terrasverwarmers, vuurkorven en tuinhaarden een van de meest betaalbare opties. De afweging is vaker onderhoud, aangezien as en kolen regelmatig moeten worden schoongemaakt. Ze zijn ook moeilijker aan te steken en produceren vonken en sintels, die onveilig kunnen zijn als ze onbeheerd worden achtergelaten.

terrasverwarmer kopen waar moet je op letten?

Is een terrasverwarmer het waard?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar een terrasverwarmer voor jouw huis. Er zijn niet alleen meerdere stijlen om te overwegen, maar er is ook de mogelijkheid om te huren of te kopen. Wij zijn hier om te helpen!

Moet je een terrasverwarmer kopen of huren?

Omdat terrasverwarmers zo populair zijn bij buitenevenementen, zijn er tal van verhuurmogelijkheden. Huren is echter niet per se de beste optie: het hangt af van wat je zoekt.

Stel dat je een receptie in de achtertuin plant voor de bruiloft van je zoon in november, zodat je kunt genieten van de frisse lucht en de gevallen bladeren. Je bent van plan om gasten van ongeveer vijf uur ’s middags tot in de vroege uurtjes buiten te hebben, dus je hebt waarschijnlijk een hele dag huur nodig. Verhuur varieert van ongeveer € 75 tot € 125, en de BTU-output varieert ook, dus het kan zijn dat je er meer dan één moet huren.

Aan de andere kant beginnen terrasverwarmers bij ongeveer € 70 en verkopen ze voor maximaal € 400, afhankelijk van de grootte, BTU-output en ontwerp. De prijzen tussen het kopen of huren van terrasverwarmers zijn niet zo verschillend als je wat winkelt, en je hebt meer vrijheid om te kiezen of je koopt in plaats van huurt.

Als je echter niet van plan bent jouw terrasverwarmer meerdere keren te gebruiken, is huren wellicht een betere optie. Weeg de kosten van de huur of de nieuwe verwarming af tegen factoren zoals gemak, BTU-output, ontwerp, enzovoort om erachter te komen welke optie het beste voor jou is.

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: