Home Wooninspiratie Retro behang voor een trendy interieur

Retro behang voor een trendy interieur

by InteriorQueen

Helemaal terug van geweest en hipper dan ooit: retro behang! In een modern interieur zie je weer veel kleurrijke lijnpatronen en oversized bloemenpatronen. Durf experimenteren met retro behang! Laat patronen doorlopen op onverwachtse plaatsen zoals het plafond en de vloer, bekleed er enkele meubels mee of lijst het behang in. Dit en meer tips over het plaatsen van Retro behang vind je in deze blog!

Soorten behangpapier met retro design

Belangrijk om weten is dat er verschillende soorten retro behangpapier bestaan:

  • Traditioneel papierbehang: dit is de goedkoopste behangsoort. Dit behang wordt erg veel gekozen, maar zal minder lang meegaan dan de andere behangsoorten. Papierbehang wordt met lijm ingesmeerd, om het daarna in stroken tegen de muur te bevestigen.Een behangtafel is noodzakelijk.
  • Vliesbehang: Bij vliesbehang wordt de muur ingelijmd in plaats van het behang. Het is hier dus overbodig om een behangtafel neer te zetten. Vliesbehang is daarnaast zeer makkelijk te verwijderen en qua kwaliteit beter dan papierbehang.
  • Vinylbehang: het grootste voordeel van dit type behang is dat het bestand is tegen water. Het is dus gemakkelijk afwasbaar en kan goed gebruikt worden in de kinderkamer of in badkamer.

TIPS VOOR HET PLAATSEN VAN RETRO BEHANG

  • Behang niet elke wand, kies één of meerdere accentwanden en geef de rest een neutrale kleur.
  • Indien je ‘oud’ retro behang aankoopt, hang je dit beter ook niet op een muur die frequent aan zonlicht is blootgesteld. De kleuren van het behang zullen dan na verloop van tijd doffer en geler worden.
  • Laat kleine ruimtes optisch groter lijken door gebruik te maken van horizontale lijnpatronen.
  • Om de aandacht niet alleen naar retro behang te trekken, plaats je een aantal mooie blikvangers in je interieur.
retro behang vintage interieur
retro behang vintage interieur
retro behang vintage interieur
retro behang vintage interieur

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: