Home Wooninspiratie De verschillen tussen LED-buisverlichting en Fluorescerende buisverlichting

De verschillen tussen LED-buisverlichting en Fluorescerende buisverlichting

by InteriorQueen

Tenzij je in de verlichtingsindustrie werkt, kun je misschien geen verschil zien tussen buisvormige ledverlichting en buisvormige tl-verlichting. De buizen zelf zien er op het eerste gezicht hetzelfde uit, maar er zijn grote verschillen tussen LED-buisverlichting en Fluorescerende buisverlichting. Ik geef je een insiders-look door de LED-buizen te vergelijken met TL-buizen.

LED-buisverlichting

Materialen

LED-buisverlichting maakt gebruik van een aluminium ruggengraat, een lens van polycarbonaat en hoogwaardige elektrische componenten die ultramoderne functionaliteit mogelijk maken. Energy Focus LED-buizen zijn ontworpen met niet-gevaarlijke materialen die vrij zijn van lood, kwik en andere giftige componenten, waardoor deze buis veilig is voor iedereen in het onwaarschijnlijke geval dat de LED-buis zou breken.

Levensduur

LED-buizen gaan veel langer mee dan traditionele TL-buizen. Volgens de huidige LED-specificatie metingen kunnen LED’s meer dan 70.000 testuren doorstaan. Dit betekent dat een LED-buis zichzelf na verloop van tijd terugverdient. 

Recycleerbaarheid

LED-buizen zijn recyclebaar! Om op de juiste manier te worden verwerkt voor recycling, moet je de buis demonteren. Je kunt het aluminium en plastic bij jouw plaatselijke recyclingcentrum afgeven en de elektrische componenten bij een computer- of e-cyclingcentrum. 

Efficiëntie

Gemiddeld bedragen de kosten voor elektriciteitsverbruik 17% van het budget van een bedrijf. LED-verlichting kan door zijn efficiëntie drastisch besparen op kosten. 

Kleurweergave

Het meest ingrijpende verschil dat je zult opmerken met een LED-lamp, is hoe sterk het lijkt op natuurlijk zonlicht. Dit komt doordat alle kleurenspectra in de LED-chips worden weergegeven, waardoor het helderste wit wordt geproduceerd. Bovendien wordt elke afzonderlijke kleuruitvoer naadloos gerepliceerd. De juiste verlichting kan helpen om de focus, productiviteit en algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

De verschillen tussen LED-buisverlichting en Fluorescerende buisverlichting

TL-buisverlichting

Materialen

Buisvormige fluorescerende verlichting kan zijn gemaakt van glas, plastic, metaal en kwik. Kwik is een zeer gevaarlijk materiaal en kan gevaarlijk zijn voor iedereen in de buurt, mocht de tl-buis breken. Aangezien sommige tl-buizen van glas zijn gemaakt, neemt de kans toe dat de buis breekt, inclusief het risico op blootstelling aan kwik.

Levensduur

TL-buizen gaan ergens tussen de 3-5 jaar mee voordat vervanging nodig is, maar het hangt absoluut af van de ballast. Mocht de ballast uitvallen, dan valt de TL-buis ook uit. Wanneer tl-buizen beginnen te gaan, worden ze zwart en beginnen ze zichtbaar te flikkeren, wat hoofdpijn en vermoeide ogen kan veroorzaken en vooral schadelijk kan zijn voor mensen met fotogevoelige epilepsie.

Recycleerbaarheid

Gooi nooit een tl-buis bij het afval of bij het afval. Fluorescentiebuizen zijn gemaakt met kwik, wat zeer giftig is, wat betekent dat het niet kan worden gerecycled en niet op een stortplaats terecht mag komen. Je moet contact opnemen met een speciaal bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verwijdering van gevaarlijke materialen om fluorescentielampen op de juiste manier af te voeren. Dit kan ongeveer € 0,80 per buis kosten, en als je elke 3-5 jaar een heel magazijn doet, lopen deze kosten snel op.

Efficiëntie

Weet je nog hoeveel lumen per watt de LED-buizen van Energy Focus kunnen produceren? Welnu, TL-buizen kunnen slechts ongeveer 50-100 lumen per watt (lm / w) produceren. Dit komt doordat veel van de geproduceerde energie wordt verspild omdat het wordt omgezet in warmte in plaats van licht. LED-buizen blijven relatief koel, waardoor de maximale hoeveelheid licht kan worden geproduceerd, terwijl er weinig tot geen verspilling van warmte wordt geproduceerd.

Installatie

Door de korte levensduur van buisvormige tl-verlichting is veel onderhoud nodig. Bovendien hebben tl-buizen een voorschakelapparaat nodig voor normaal gebruik. De ballast voegt een extra onderhoudspunt toe, aangezien de ballasten mogelijk ook moeten worden vervangen als de tl-buis te heet wordt en schade veroorzaakt. Als een voorschakelapparaat defect raakt, moet je een elektricien inschakelen om het onderdeel te vervangen en een nieuw voorschakelapparaat te installeren om de normale werking te kunnen voortzetten.

Kleurweergave

Fluorescerende verlichting is geen flatterende verlichting. Dit komt door het feit dat de kleurgolflengten piekeren in blauw, groen en rood, wat een hardere kleurweergave oplevert. Natuurlijk zonlicht produceert vloeiende kleurovergangen van blauw naar groen naar rood, iets wat fluorescerend kunstlicht niet kan nabootsen.

De verschillen tussen LED-buisverlichting en Fluorescerende buisverlichting

Conclusie : LED-buisverlichting is de betere keuze

LED-buisverlichting is de betere keuze wanneer je tl-verlichting online bestellen wilt. Dit omdat deze ongeveer 40.000 uur langer meegaat tijdens het testen, energiezuiniger is, je meer geld bespaart en minder impact heeft op het milieu. 

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: