Home Wooninspiratie 8 manieren om een ​​accentmuur te creëren zonder verf

8 manieren om een ​​accentmuur te creëren zonder verf

by InteriorQueen

Dus je wilt je ruimte opfleuren met een accentmuur, maar je huisbaas geeft geen akkoord op het verven van de muren. Ugghhh… Huurders problemen! Gelukkig zijn er een paar oplossingen om je te helpen de gewenste accentmuur te bereiken, zonder de huurovereenkomst te verbreken. Hier zijn 8 manieren om een ​​accentmuur te creëren zonder een druppel verf te gebruiken.

1. Behang op een houten plaat

Wanneer je niet mag behangen van de verhuurder, is dit een fantastische optie. Ik heb dit bij een vriendin in huis gezien en vind het werkelijk geweldig! Koop een houten plaat ter grootte van de gewenste muur (of kleiner) en behang deze met een mooie print naar keuze. Het voordeel hiervan is dat je de plaat kunt verplaatsen naar een andere ruimte én als je zat bent van de print, behang je hem met een ander dessin. Kwantum kun je behang kopen met ontzettend veel leuke prints voor wat afwisseling.

2. Washi Tape Accentmuur

Washi Tape is een razend populaire Japanse maskeringstape die verkrijgbaar is in verschillende breedtes en lengtes en honderden kleuren en dessins om uit te kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Creëer opvallende, gestreepte ontwerpen om de perfecte accentmuur te creëren. Washi-tape is eenvoudig te verwijderen en veroorzaakt geen schade aan muren.

washitape accentmuur

3. Peel & Stick-achtergrond

Tijdelijk behang is een populaire manier om een ​​accentmuur te creëren zonder verf. Peel & stick-behang werkt en ziet eruit als normaal behang, waardoor het de perfecte niet-permanente optie is.

Deze pareltjes kunnen dezelfde levendigheid in kleur toevoegen als verf, dus het creëren van gewaagde, rijk gekleurde accentmuren is niet alleen mogelijk, maar ook super gemakkelijk. Peel & stick behang biedt zowel snelle en gemakkelijke installatie als verwijdering en de opties zijn eindeloos! En aangezien je met slechts één muur werkt, krijg je een beetje bewegingsruimte om je uit te leven aan prachtige retro patronen.

4. Een galerij accentmuur

Een paar foto’s ophangen zal je huisbaas zeker niet irriteren. Laat je persoonlijkheid stralen met een prachtige galeriewand gevuld met al je favoriete kunstwerken en ontwerpen. Ga voor groots met een galerij van plafond tot vloer!

gallerij accentmuur

5. Stof

Stof is een onderbenutte optie voor het maken van accentmuren, omdat velen niet weten dat het mogelijk is. Een stoffen accentmuur is niet alleen een goedkopere optie, maar het is ook perfect om verschillende elementen in je interieur te matchen. Stel dat je prachtige kussenslopen maakt voor je kussens. Geef je interieur een boost door diezelfde prachtige stof aan je muur toe te voegen! Stof biedt zoveel mogelijkheden om je ruimte echt te personaliseren.

6. Fotobehang

Hier komen kleine ruimtes echt tot leven. Een wand met een fotobehang van een landschap creërt de illusie van meer ruimte. Door beelden die het oog naar buiten trekken, lijkt het alsof de muur voorbij het eindpunt reikt. Hierdoor zal elke kleine kamer groter lijken en aanvoelen dan hij in werkelijkheid is!

Fotobehang zal niet alleen de aandacht trekken van iedereen die je huis binnenkomt, maar het zal zeker elke kamer leven en diepte geven. Fotobehang is er in een breed scala aan afbeeldingen en kleuren. Kies natuurlijk de zelfklevende materialen om de installatie en verwijdering snel en gemakkelijk en zonder schade te laten verlopen.

7. Gordijnen

Wie zegt dat gordijnen alleen voor raambekleding zijn? Hang ze voor je muur om een ​​aantrekkelijke en unieke accentmuur te creëren. Een vliesgevel is aanzienlijk eenvoudiger dan schilderen en behangen, en kost je geen borg. Om een ​​accentmuur te creëren met gordijnen, installeer je eenvoudig een gewone gordijnroede langs een van de muren (zo dicht mogelijk bij het plafond) en hang je een gordijn of gordijnen naar keuze op. Zorg ervoor dat het lang genoeg is om de vloer voorzichtig te borstelen. Dit geeft het een echte plafond-tot-vloer accent muurlook.

muurstickers accentmuur

8. Muurstickers

Afpelbare stickers bieden afwisseling en gebruiksgemak. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen wanneer het tijd is om te verhuizen of wanneer je klaar bent om het decor te veranderen.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: