Home Styling & Shopping 5 tips voor een minimalistisch kerstfeest

5 tips voor een minimalistisch kerstfeest

by InteriorQueen

Kerst is best over the top geworden en een tijd van overvloed. Persoonlijk kies ik liever voor de dingen die er echt toe doen, de gezelligheid en het samenzijn. Ik geef je 5 tips om een minimalistisch kerstfeest te vieren en weer terug te gaan naar de basis. 

5 manieren om een minimalistisch kerstfeest te vieren

Ga terug naar de basis en kies voor een minimalistisch kerstfeest met deze 5 tips.

minimaltisch kerstfeest Kerst posters printcandy

Een minimalistisch kerstfeest = Terug naar de basis

Kerst wordt tegenwoordig best wel opgeblazen, ik merk het aan mezelf ook. Ik houd persoonlijk van kerst omdat ik dan samen ben met de mensen waar ik van houd. We eten lekker, geven elkaar een mooi cadeau, halen herinneringen op, doen spelletjes, maken een enorme puzzel en kijken kerstfilms. Wat ik merk is dat kerst tegenwoordig best wel over the top is qua keuzestress, onnuttige spullen/cadeaus en prestatiedruk. Ik wil de mooiste outfit, het leukste cadeau geven, het lekkerste kerstdiner op tafel of het mooist versierde huis. Weg dr’ mee!

Lekker terug naar de basis en een minimalistisch kerstfeest vieren. Met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Om herinneringen te maken, maar ook op te halen. Om samen te zijn en te genieten van elkaar en dat je elkaar hebt.

Een minimalistisch kerstfeest = Focussen minder op spullen

Tegenwoordig lijkt het kerstfeest steeds meer te draaien om cadeaus en andere meuk. Onze generatie, of in elk geval die na ons komt is behoorlijk materialistisch ingesteld. Zo zit iedereen altijd vol verwachting rond de kerstboom, en voelen ze zich vaak teleurgesteld als het perfecte cadeau er niet tussen zit.

Wil je het materialisme uit het kerstfeest halen? Dan heb ik een aantal handige tips voor je.

 • Breng het budget voor cadeaus naar beneden.
 • Doe een dobbelspel, waarbij je speelt om leuke nuttige dingen. Stimuleer iedereen dan ook om nuttige cadeautjes te kopen en geen onzinnige prullen.
 • Gebruik de 4 gift rule
 • Trek lootjes, zodat iedereen maar één cadeau hoeft te kopen, en ook maar één cadeau ontvangt.
 • Spreek met elkaar af dat jullie de cadeaus zelf maken.
 • Heb je wel eens gehoord van een ‘White Elephant Party’? Hierbij pakt iedereen iets leuks in wat hij/zij nog thuis heeft liggen.
 • Maak zelf een adventskalender
 • Echt een minimalistisch kerstfeest = Doe niet aan cadeaus. Is misschien een beetje saai, maar wel een optie.

Het geven van een cadeau is natuurlijk een fijn gebaar en een mooie traditie. Maar houdt het in zijn geheel minimalistisch en zorg ervoor dat het kerstfeest niet om meuk draait.

minimaltisch kerstfeest Kerst posters printcandy

Kies voor kwalitatief maar simpel eten

Natuurlijk wil je lekker eten met de feestdagen. Maar met kerst is het echt niet per definitie nodig om uren in de keuken te staan. Waarom zou je jezelf volproppen? Kies voor minder, maar beter eten. Zo’n kerstdiner is ook een stuk simpeler voor te bereiden en net zo gezellig. Want boor een gezellig kerstfeest is het niet nodig om je tafel vol te smijten met veel eten. Een kerstfeest is net zo geslaagd als iedereen eens niet met een opgeblazen gevoel of dronken kop van tafel gaat. Ik denk dat je gasten je zelfs dankbaar zullen zijn.

Door te kiezen voor simpel eten, bespaar je tijd in de keuken en kun je die tijd weer spenderen met je gasten. En daar draait het uiteindelijk ook om met de feestdagen toch? Samen genieten.

Kies voor Minimalitische Decoratie

Wil je een minimalistisch kerstfeest vieren, ga dan voor zo min mogelijk decoratie. Wel doeltreffende decoratie. houdt het simpel en elegant. Bijvoorbeeld met deze gave kerstposters van printcandy en wat kaarsen. Ook kun je kiezen voor een houten kerstboom of een kerstboom waar je geen versiering maar kerstkaartjes in hangt die je ontvangt.

Ik ben overigens zelf niet van het minimalistische. Ik ben dol op kerst en kan nooit echt goed wachten tot ik de boom mag versieren haha! Maar de kerst posters vind ik dan wel weer een prachtige aanvulling bij het volledige geheel.

minimaltisch kerstfeest Kerst posters printcandy

Een minimalistisch kerstfeest = Genieten van ieder moment

Kerst is voor mij een tijd van vrolijkheid, gezelligheid en bovenal van samenzijn. Waarom zou ik deze kostbare dagen in vredesnaam besteden aan rondrennen en regelen? Ik neem zelf altijd (ook met verjaardagen etc) even een momentje voor mezelf.

Ik ga dan op een afstandje staan observeren. Weet je hoe leuk het is om genietende, lachende mensen om je heen te zien terwijl een slok neemt van dat lekkere drankje?! Echt. Hoe mensen met elkaar kletsen, de muziek, gewoon de hele gezelligheid die stroomt dan door je lijf. Dus hup, met de kerstdagen niet druk maken, maar lekker genieten. Dankbaar zijn voor de mensen die om je heen hebt en gewoon ontspannen genieten van een minimalistisch kerstfeest.

#interiorwinweekend| Win €30,- shoptegoed van Printcandy

Om je vast een beetje op weg te helpen naar een minimalistisch kerstfeest heb ik leuk cadeau voor jullie. Je kunt 30 euro shoptegoed winnen bij Printcandy om zo zelf een leuke set minimalistische kerstposters te kopen en je huis minimalistisch aan te kleden tijdens de kerstdagen.

 • Like onze Facebookpagina (verplicht)
 • Tag je bff, moeder, tante, vriendje of vriendinnetje onder de post (verplicht, let op : niet jezelf taggen!)
 • Delen wordt gewaardeerd = niet verplicht
 • Door onze instagrampagina te volgen krijg je een extra kans

De actie loopt tot en met 17 december, om 16.00 uur sluit de deelname. De winnaar maak ik bekend in deze post en via Facebook. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Morgen maak je bij TheDecorator kans op een B-Bag Mighty B-Box poef, vanuit thedecorator wordt je weer doorgestuurd naar een nieuwe winactie voor de zaterdag and so on. Have fun en fijne feestdagen!

You may also like

5 comments

Liesbeth 10/12/2017 - 11:26

Zooooooooooooo gaaaaafff!

Reply
Linda 11/12/2017 - 21:54

Wat leuk zeg!! Printcandy is geweldig, zoveel leuke dingen! Ik zou nog wel graag een poster willen voor op de kamer van mijn dochter. En vorige week is mijn zusje bevallen van haar eerste kindje en ik weet dat zij heel graag een geboorteposter wil! Dus duimen!!

Reply
Frederieke Brands 12/12/2017 - 17:37

Ik zou heel graag mee doen! Echt super leuk!

Reply
Frederieke Brands 12/12/2017 - 17:39

Ik kan helaas de post op facebook niet vinden om iemand te taggen en te delen 🙁

Reply
InteriorQueen 12/12/2017 - 19:53

Dat is raar want het is de 2de post op de tijdlijn van interiorqueen.nl

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: