Home Wooninspiratie 10 tips voor het stijlvol inrichten van een open kast

10 tips voor het stijlvol inrichten van een open kast

by InteriorQueen

Een boekenkast of open kast in je huis staat altijd fantastisch! Het geeft je huis meteen een stijlvolle en luxe uitstraling.
Als je zo’n mooie kast in huis hebt of binnenkort wilt kopen, wil je natuurlijk wel dat ‘ie prachtig gestyled is! Gelukkig heb ik een aantal ’tips’ voor je opgesteld waarmee jij je open kast inricht tot een waar  pronkstuk in je interieur.

Kies een kleur:

Zowel bij het inrichten van je interieur als het inrichten van kasten is kleur een belangrijk element. Kies voor één of twee primaire kleuren en daarnaast een aantal neutrale tinten. Ben jij een kanjer in het maken van kleurenschema’s, ga dan gerust voor meerdere kleuren.

Richt je kast in met ritme:

Om rust en regelmaat te creëren in je open kast is het belangrijk om te zorgen voor ritme. Zet daarom items in gelijke groottes bij elkaar.

Stijlvolle opbergers

Creëer meer opbergruimte in een open kast door gebruik te maken van dozen of manden.

Leesvoer in een open boekenkast

Ik ben een groot fan van boeken en magazines. Maar ik stal niet al mijn boeken en magazines uit. Ik heb namelijk niet de ambitie om de plaatselijke bieb te zijn. Combineer boeken daarom met mooie vaasjes, foto’s of andere decoraties. Qua organisatie: sorteer je boeken op kleur, auteur of grootte in kleine groepjes om de rust te bewaren.

boekenkast inrichten

Planten in een open kast? Doen!

Open kast inrichten met planten? JA! Ik ben een plantengekkie. En in een open kast staan planten gewoon geweldig. Het maakt dat de kast tot leven komt.

Stapelen

Veel spullen en geen ruimte voor dat ene mooie souvenir naast dat geweldige boek? Zet het er bovenop!

Clusteren en Groeperen

Clusteren en groeperen is dé truc om van je open kast een opgeruimd geheel te maken. Plaats beeldjes bij beeldjes en Boeken bij boeken. Zie het als een grote puzzel.

clusteren en groeperen kast

Creëer een wereldse sfeer : souvenirs

Geef je open kast een wereldse sfeer door er souvenirs aan toe te voegen.

Kunst in een open kast: Yes please!

Steel de show door kunst aan je open kast toe te voegen. Hang er een schilderij aan of zet een kleinere print ín je kast.

Blijf bij jezelf

Een open kast laat een stukje van jezelf niet. Stamp hem dus niet helemaal vol met items die helemaal niet bij je passen. Zet bijvoorbeeld geen boeken van Jane Austen in de kast als je daar nog nooit van hebt gehoord!

Gebruik onderstaande afbeelding om dit artikel op Pinterest te bewaren

10 tips open kast inrichten

Vond je dit een leuke blog om te lezen? Dan kun je deze artikelen wellicht ook wel waarderen:

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: