Home Wooninspiratie Verlichting gebruiken om een ​​kleine kamer groter te laten lijken:

Verlichting gebruiken om een ​​kleine kamer groter te laten lijken:

by InteriorQueen

De ogen en de hersenen laten denken dat je ruimte groter is dan hij in werkelijkheid is, is de modus operandi van elke kleine ruimtebewoner. Er zijn nogal wat manieren om dit te doen, en het manipuleren van verlichting is er een van. Hoewel we onze kamers niet fysiek groter kunnen maken, kunnen we ze er zeker laten uitzien en aanvoelen zoals ze zijn. Bovendien is een goed verlichte ruimte niet alleen uitnodigender, het kan ook je algehele welzijn verbeteren. Hier zijn een paar tips voor het gebruik van verlichting om een ​​kleine kamer groter te laten lijken.

Gebruik meerdere lichtbronnen

Vertrouw niet op één enkele lichtbron in het midden van de kamer. Die enkele hang- of plafondlamp in je woonkamer zal net een pool van licht in het midden van de vloer werpen. Gebruik meerdere lichtbronnen om licht door de kamer te verspreiden. Creëer een gelaagd verlichtingsschema met een mix van plafondlampen, wandlampen en ledlampen met dimfunctie. Dit helpt donkere hoeken te verlichten en de hele kamer op te fleuren, waardoor deze er groter uitziet.

Gebruik verlichting in planken

Door licht in alle hoeken en spleten in de kamer te werpen, kan niet alleen de ruimte worden verlicht, maar kunnen ook decoratieve stukken of interessante items worden geaccentueerd die anders onopgemerkt zouden blijven. Gebruik verlichting in boekenplanken, entertainment eenheden, kasten met glazen deuren en andere donkere ruimtes. Striplampen zijn perfect voor het verlichten van donkere rekken.

Richt de ogen naar boven

Dit is waar het bedriegen van de ogen om de hoek komt kijken. Om je kamer groter te laten lijken, creëer je een verticaal pad van visie dat de ogen kunnen volgen. Wanneer het oog de neiging heeft om naar boven of horizontaal te kijken, zal de kamer groter lijken.

Het doel hier is om de focus van de werkelijke breedte van de kamer te halen en het oog opnieuw naar boven te richten. Waardoor de illusie van meer hoogte ontstaat.

Je kunt dit op een aantal manieren doen:

  • Gebruik uplights of Torchiere-vloerlampen die het licht naar boven richten.
  • Plaats wandlampen of scones gewoon iets hoger dan normaal.
  • Koop moderne en stijlvolle wandlampen bij lampendirect
  • Probeer hoge, spichtige tafellampen met kleine kappen te gebruiken om de aandacht naar boven te trekken.
  • Hanglampen en hoge staande lampen kunnen hetzelfde effect creëren.

Gebruik tegenlicht om de illusie van diepte te wekken

Achtergrondverlichting verbant niet alleen de duisternis achter meubels, maar creëert ook een gevoel van diepte – een groot pluspunt voor kleinere kamers. Deze optische illusie helpt om het ​​interieurdesign visueel uit te rekken.

Achtergrondverlichting is gewoon een andere visuele truc die diepte toevoegt aan elke ruimte, waardoor deze meer open lijkt. Deze techniek zorgt vaak voor een elegante en verfijnde look en is perfect om speciale kenmerken in het ontwerp te benadrukken. Stripverlichting wordt vaak gebruikt voor achtergrondverlichting. Plaats ze achter spiegels, tv-schermen, hoofdeinden, banken of planten.

Verlichting gebruiken om een ​​kleine kamer groter te laten lijken: schuifpui, buitendeuren, openslaande deuren, meer licht in huis

Maximaliseer natuurlijk licht

Niets kan de ruimte groter laten aanvoelen dan een vloed van natuurlijk, gloeiend licht dat uit ramen naar binnen stroomt. Probeer het pad van dit licht niet te belemmeren met scheidingswanden, schermen of meubels. Gordijnen moeten ook zorgvuldig worden gekozen – zo licht als maar kan. Houd gordijnen zo vaak mogelijk open om het zonlicht te maximaliseren. En bekijk de opties voor een lichtstraat

Gebruik spiegels om licht rond te laten kaatsen

Je weet inmiddels vast wel dat spiegels essentieel zijn voor kleine ruimtes. Als het gaat om het creëren van de illusie van meer ruimte, is dit de oudste truc in het boek. Plaats een grote spiegel recht tegenover een raam om natuurlijk licht door de kamer te verspreiden.

Combineer spiegels en verlichting om een ​​kleine kamer groter te laten lijken. Plaats spiegels achter tafellampen of in de buurt van kroonluchters en hanglampen.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: