Home Wooninspiratie Trend Talk: hoe je eetkamerstoelen voor in huis kiest

Trend Talk: hoe je eetkamerstoelen voor in huis kiest

by InteriorQueen

Een eettafel brengt het hele gezin bij elkaar. Of het nu gaat om feesten of gesprekken, een eettafel dient als de favoriete ontmoetingsplek in een huis waar iedereen kan bijpraten. Om nog maar te zwijgen over hoe het indruk maakt op de gasten wanneer je een diner of vrijdagmiddagborrel organiseert met perfect gestylede eetkamerverlichting.

Hoewel het blad van de eettafel en de afwerking belangrijk zijn, zetten huiseigenaren vaak eetkamerstoelen opzij. Eetkamerstoelen spelen een grote rol om ervoor te zorgen dat jouw gezin en je gasten zich op hun gemak voelen. Tegelijkertijd zetten ze ook de toon in deze ruimte. Daarom moet je meer op letten bij het kopen van eetkamerstoelen.

Denk wat meer na wanneer je voor eetkamerstoelen winkelt en vertrouw mij, ze laten je niet alleen pronken, maar winnen ook back-to-back complimenten van je gasten. Vraag je je af waar je op moet letten bij het kopen van eetkamerstoelen? Laat mij je helpen bij het kiezen ervan. Volg mijn korte handleiding om de beste eetkamerstoelen voor jouw huis te kopen.

eetkamerstoelen grijs goossens

Parameters voor het kiezen van eetkamerstoelen

Kijk eerst en vooral goed naar de kamer of ruimte waarin je eetkamerstoelen gaat plaatsen. Meet het vanaf alle vitale punten en ook vanaf de tafel. Hierdoor weet je met welke afmetingen je rekening moet houden bij de stoelen.

Even belangrijk is het om de hoogte van de eettafel te noteren. Houd daarom rekening met de hoogte van de eetkamerstoelen. Op die manier is er voldoende ruimte voor mensen om comfortabel te zitten.

Het laatste wat je wilt, is dat gasten zich ongemakkelijk voelen terwijl ze hun ellebogen op de eettafel leggen. Laat dus ruimte over om de elleboog oorlogen aan tafel te vermijden. Afgezien van deze basisfactoren, kies je het materiaal en het frame van eetkamerstoelen zodat ze synchroon lopen met de algehele inrichting van jouw eetkamer. Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar stoffen eetkamerstoelen? Of liever leer vanwege het makkelijke schoonmaken? Om je even een indruk te geven van mijn keuze:

Ik heb de OMG eetkamerstoelen van Zuiver in de kleur groen. 3 stuks aan de ene kant en aan de andere kant een eetbank. De andere stoel (je koopt ze meestal per 2) staat te pronken aan mijn bureau, die ook in onze woon-en eetkamer staat. We wonen in een appartement en moeten dus wat creatief zijn met de ruimte. Door één van de stoelen aan mijn bureau te gebruiken, creëer ik een mooi geheel in de woonkamer. Maar goed, over tot de orde van de dag: ik ga jou helpen met het vinden van de juiste stoelen voor jouw eetkamer.

zuiver omg eetkamerstoel groen

Eetkamerstoelen van bamboe

Het is altijd een uitdaging om precies het juiste materiaal voor eetkamerstoelen te kiezen. Maar vergeet niet dat oud altijd goud is! Ga voor duurzame en chique bamboe eetkamerstoelen. Ze zien er niet alleen elegant uit, maar herinneren ook aan de goede oude tijden.

Stapelbare eetkamerstoelen

Volumineuze stoelen zijn gewoon niet jouw ding? I hear you! Geloof mij en koop lichte en gemakkelijk stapelbare eetkamerstoelen. Omdat ze zijn gemaakt van kunststof of hout, zijn ze erg handig om op te zetten voor buiten maaltijden en zelfs goed te verdubbelen voor binnen.

stapelbare eetkamer stoel hout

Moderne eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen moeten een blijvende indruk maken, ongeacht het type huis: rustiek, eigentijds of indie. Dit komt omdat ze de geest van gastvrijheid symboliseren. Ben je het met mij eens, dan zullen moderne eetkamerstoelen je elke dag aanspreken. Hun uitstekende ontwerp en ergonomie veroveren zelfs de moeilijkste harten – ga erop zitten en je zult weten waarom!

Houten eetkamerstoelen

Stoelen nodig die minder onderhoud vergen en robuust zijn? Koop gewoon houten stoelen voor de eetkamer. Met hun gedempte vorm en strakke frame trekken ze subtiel de aandacht en bieden ze comfortabele ondersteuning.

moderne eetkamerstoelen wit

Minimalistische eetkamerstoelen

Eenvoudige, minimalistische eetkamerstoelen belichamen klasse. Niet te overdreven en niet te subtiel, dit ontwerp zorgt voor een absoluut evenwicht rond je eettafel. Haal het in huis om de typische zen-sfeer te creëren terwijl je van maaltijden geniet.

Concentreer je op de ruimtelijke dynamiek, afmetingen van eetkamerstoelen en vooral op de ergonomie en het ontwerp en je bent gedekt. Houd deze eenvoudige tips in gedachten en je zult zeker de geschikte eetkamerstoelen voor jouw huis selecteren.

Deel jouw favoriete typen eetkamerstoelen in de opmerkingen hieronder.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: