Home Tuininspiratie Met een schuifpui meer licht en ruimte in huis

Met een schuifpui meer licht en ruimte in huis

by InteriorQueen

Klinkt een lichte en ruime woonkamer jou als muziek in de oren? Maar ben je helaas niet gezegend met een grote woonkamer? Geen nood, door het plaatsen van een schuifpui is de transformatie zo gemaakt. Door de grote glaspartijen in een schuifpui breng je instant meer licht en zelfs een gevoel van ruimte in huis.

Meer ruimte en meer licht in huis

Als straks de lente er weer aankomt ben je vast toe aan een frisse woning. Maar misschien is alleen die uitgebreide voorjaarsschoonmaak voor jou niet voldoende. Toe aan een nieuwe en grote verandering, maar geen zin in een mega verbouwing? Met een schuifpui heb je de transformatie binnen één dag voor elkaar. Zoals hierboven genoemd, bestaat een schuifpui voornamelijk uit glas, hierdoor krijg je direct een ruimtelijk gevoel en creëer je meer licht in huis. Zo ziet je woonkamer er dus direct ruimer, frisser en lichter uit.

Tuin en woning laten samenkomen dankzij een schuifpui

Als straks het voorjaar weer begint, wil je vast weer lekker vaak in de tuin bezig. Met een schuifpui zorg je niet alleen voor meer ruimte en meer licht in huis, het maakt ook meteen je tuin een belangrijk onderdeel van je woning. Dit is perfect voor mensen die houden van het buitenleven. Je weet wel; wijntje op de zwoele zomer avonden, relaxen met een goed boek. Met een schuifpui heb je iedere dag in elk geval een prachtig uitzicht op de tuin. En wanneer het mooi weer is schuif je ze lekker open om de woonkamer volledig bij de tuin te trekken.

Twee soorten schuifpuien

Het laten plaatsen van een schuifpui is in een mum van tijd gebeurt, maar er zijn wel een aantal cruciale keuzemomenten. Het laten plaatsen van een schuifpui is zo gedaan, maar er komen wel wat keuzemomenten bij kijken. Een schuifpui is net als aluminium buitendeuren of  kunststof buitendeuren, altijd heel erg klant specifiek. Door samen met een vakman te praten zorgen zij dat jij precies de schuifpui op maat ontvangt. Zodat jij de look krijgt die jij voor ogen hebt. Er bestaan 2 soorten schuifpuien:

  • hefschuifpuien
  • kiepschuifpuien

Een hefschuifpui kan open worden geschoven dankzij een hendel mechanisme. Het grote voordeel van een hefschuifpui is dat de onderkant van de schuifpui op gelijke hoogte ligt als de binnenvloer, scheelt je een drempel.

Een kiepschuifpui kan worden opgeschoven, maar ook worden gekiept. De kiepstand is hier een favorietje om de woning te kunnen ventileren, of om mijn dochter niet te laten ontsnappen. Maar dit kan uiteraard ook voor je huisdieren gelden.

Wil je dus graag meer licht in huis? Dan kan een schuifpui een uitstekende oplossing zijn.

 

You may also like

20 comments

Krystle/ Batboy 28/12/2017 - 11:38

Helaas is onze woning niet geschikt voor een schuifpui. Mijn broer heeft er wel één en is echt heel erg mooi. Zou er ook wel graag één willen

Reply
Christa Schrijft 28/12/2017 - 11:53

Lijkt me echt heerlijk : een schuifpui. Wij hebben een relatief kleine woonkamer, maar wel hele grote ramen, dus qua licht hebben we op zich niets te klagen. Ik zou alleen al die kiepschuifpui willen om toch wat frisse lucht binnen te laten wanneer je niet naar buiten kunt (en om hond en kinderen binnen te houden.. of buiten net hoe je het wil hebben )

Reply
Jamey 28/12/2017 - 12:04

Jammer genoeg is t niks voor ons huis. Best jammer want het is wel echt prachtig!

Reply
Vera 28/12/2017 - 12:21

Is niks hoor mij, misschien binnenkort op kamers maar dan kan ik niet zn schuifpui gaan inbouwen haha

Reply
Nicole Orriëns 28/12/2017 - 13:37

Als ik zou moeten kiezen zou ik denk ik eerder voor openslaande deuren kiezen dan voor een schuifpui. Maar afgezien daarvan lijkt het me een ideale manier om meer licht te creëren inderdaad.

Reply
lifebyxenia 28/12/2017 - 14:44

Wij hebben openslaande deuren en heel veel licht in huis, heerlijk! Een schuifpui lijkt mij ook zeker handig.

Reply
mckleuver 28/12/2017 - 15:14

Het lijkt mij echt heerlijk als je zo naar buiten kunt kijken. Zo zie je de vogeltjes tenminste, haha.

Reply
Tania 28/12/2017 - 15:32

Wij gaan een stuk aanbouwen aan onze keuken en gaan daar een grote schuifdeur inzetten zodat we meer licht hebben

Reply
Lotte 28/12/2017 - 21:27

Hier op 12 hoog is een schuifpui geen optie haha. Maar ik vind het wel altijd mooi. Ik heb gelukkig wel voornamelijk grote ramen waardoor ik veel licht binnen krijg 🙂

Reply
fromcouchgirltofitnessgirl 28/12/2017 - 21:58

Ziet er prachtig uit wel maar ik zou het niet zo snel doen heb hele leuke ideeën al voor ons huis

Reply
Fleur 29/12/2017 - 01:45

Wij hebben al veel ramen in huis, maar zou wel zoiets willen op onze vide. Dan houden we wel het open karakter van het huis, maar kunnen we de kamer wel beter afsluiten

Reply
Ellen 29/12/2017 - 08:03

Dit hebben we thuis ook en het zorgt inderdaad voor veel meer licht!

Reply
Eke 29/12/2017 - 19:48

We willen binnen enkele jaren verhuizen, dus aan deze woning gaan we niets ingrijpends meer doen. Maar mooi vind ik het wel!

Reply
InteriorQueen 30/12/2017 - 09:04

Nee snap ik wel dat je dan geen ingrijpende klussen meer wilt doen. Ik wens je veel plezier met de zoektocht naar een nieuw huis! Ik vind dat zelf altijd zo leuk!

Reply
Nicole 29/12/2017 - 20:53

Oh ik droom echt van een huis met schuifpui.. Geweldig vind ik dat!

Reply
InteriorQueen 30/12/2017 - 09:09

Ja het is ook echt prachtig! Hier ook een droom, maar we willen op zich ook wel over een paar jaar verhuizen… Wat ga je dan doen… wachten? of kiezen voor waarde vermeerdering?

Reply
Jessica 29/12/2017 - 21:39

Dit is iets wat bij ons ook nog wel op het lijstje staat, alleen niet bovenaan. Wij hebben nu een schuine kant op de eerste verdieping, deze willen we graag recht omhoog getrokken hebben zodat we in de badkamer zeker 1 meter extra vloer oppervlakte krijgen… alleen als we dat doen, moet ook de badkamer meteen gedaan worden… duur geintje dus…

Reply
InteriorQueen 30/12/2017 - 09:03

Ja herkenbaar, dat hebben wij dus met de keuken, dan moet ook meteen de badkamer gedaan worden… grenst opraktisch aan elkaar.. Wordt wel heeeeeeeeel duur dan haha

Reply
Nathalie - Volgmama.nl 01/01/2018 - 22:40

Wij hebben ook een schuifpui die ook op kiepstand kan. Echt fijn zoveel licht in de kamer en fijn als je veel bezoek hebt om zo naar binnen en buiten te kunnen stappen.

Reply
Charlotte 02/01/2018 - 10:06

Zo fijn als er veel licht binnenkomt. Wij wonen op en boerderij en een schuifpui past daar dus niet bij. We hebben wel openslaande deuren, op zich hetzelfde effect alleen zit er een stuk overkapping aan vast dat veel licht tegenhoudt. Zo jammer!

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: