Home Wooninspiratie Kloostertafels : Dé tafel met karakter!

Kloostertafels : Dé tafel met karakter!

by InteriorQueen

Met een traditionele, landelijke kloostertafel breng je een stukje historie in je eetkamer of woonkeuken. Dé ideale tafel met karakter om urenlang aan te dineren, na te tafelen, spelletjes te doen en te borrelen!

Klassiek: Elegante houten kloostertafel

Houten kloostertafels: dé klassiekers onder de eettafels. Deze naam heeft hij natuurlijk niet zomaar gekregen, ze werden vroeger, in het klooster, gemaakt door monniken. Het hout verzamelden zij zelf het hout en met veel geduld maakten zij hier een geweldig gedetailleerde en vooral robuuste tafel van. Inmiddels zie je kloostertafels ook terug in moderne interieurs en hotels.

Een kloostertafel is een gewaagd meubelstuk voor in de eetkamer, maar dan heb je wel meteen een eyecatcher en een sfeermaker. Een ronde kloostertafel is altijd erg charmant, waar je met meerdere mensen in gesprek kunt zonder dat er iemand een beetje buiten valt. Het fijne bij een ronde variant is dat de poot exact in het midden is gemonteerd waardoor niemand met een tafelpoot tussen de benen zit. Een kloostertafel is gezellig, charmant, maar ook stoer en past daarom bijna in elk interieur. Je hoeft deze absoluut niet te stylen met ouderwetse of sjiek-de-friemel stoelen. Het kan juist verrassend zijn om er een paar moderne minimalistische eetkamerstoelen aan te schuiven.

Kloostertafels : Dé tafel met karakter! interiorqueen.nl woonblog eetkamer eettafel

Dit kenmerkt een kloostertafel:

Officieel werden kloostertafels vroeger gemaakt van eikenhout, maar tegenwoordig worden materialen als grenen en teak ook regelmatig gebruikt om de robuuste sfeer weer te geven. Je kunt er ook voor kiezen om materialen te combineren. Het grootste kenmerk van een kloostertafel, is natuurlijk het doorleefde uiterlijk. Dé tafel met karakter! Voor een ruige en gezellige eethoek!

Onderhouden van een kloostertafel

Het is belangrijk om je mooie robuuste kloostertafel goed te onderhouden. De tafels kunnen diverse behandelingen ondergaan, zoals bijvoorbeeld een behandeling van een dubbel gerookt tafelblad met witte olie. Belangrijk is in ieder geval om in de eerste weken van de aanschaf, je kloostertafel af te nemen met alleen een droge doek en te ontzien. Na een aantal weken kun je overgaan tot afnemen met een vochtige doek. De olie waarmee de kloostertafel is behandeld heeft namelijk tijd nog om in te werken. Het gebruik van onderzetters en placemats is in deze periode echt een must! Wanneer je meteen een gelakte eettafel aanschaft, is dit niet nodig. De lak is na 24 uur namelijk wel uitgehard.

Kloostertafels : Dé tafel met karakter! interiorqueen.nl woonblog eetkamer eettafel

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer