Home Styling & ShoppingDoe-het-zelf Hoe een kamer make-over aan te pakken (mijn 6 stapppen proces)

Hoe een kamer make-over aan te pakken (mijn 6 stapppen proces)

by InteriorQueen

Het inrichten van een kamer kan een heel spannend en leuk proces zijn MAAR ook super overweldigend – waar te beginnen bij een kamer make-over, wat te kopen, wat als ik de verkeerde stukken kies en geld verspil, tijd…! De druk om de juiste dingen te kopen en een samenhangende look door je hele huis te dragen is reëel. Ik snap het, ik ben er geweest! Het ontwerpen van een ruimte vereist geduld, planning en probleemoplossing (omdat niet alles gaat zoals je had gepland).

Of je nu begint met een lege kamer of een decor hebt dat je in een nieuw ontwerp wilt opnemen, hier is mijn eenvoudige stapsgewijze handleiding om je hopelijk in de goede richting te leiden.

Foto’s maken

Ik begin met het maken van foto’s van elke muur in de kamer en vanuit elke hoek. Ik sta zo ver mogelijk naar achteren zodat ik zoveel mogelijk van de ruimte kan krijgen. iPhones hebben ook de .5 groothoek foto-optie, dus dat is ook handig om meer van de ruimte vast te leggen.

Meten

Vervolgens meet ik de hele kamer – elke muur, raam en deuropening. Ik teken ook graag een ruwe plattegrond van de kamer om de afmetingen op te schrijven. Niets te gedetailleerd, zodat ik weet welke maat voor welke muur is. Het hebben van foto’s en afmetingen voor een kamer is om veel redenen super handig – meubelafmetingen en plaatsing, raambekleding, vloerkleden, muur enz.

Hoe een kamer make-over aan te pakken (mijn stapsgewijze proces)

Maak een lijst

Vervolgens maak ik een “verlanglijstje” van alle items die ik wil en nodig heb voor de kamer. Ik zal ook rekening houden met de functie van de kamer en welk decor of meubilair ik nodig heb om die functie te vervullen.

Ik maak ook een lijst van de dingen die ik al heb! Dit helpt me om alles bij te houden wat ik tot nu toe heb en me te concentreren op wat ik nodig heb.

Verzamel inspiratie

De volgende stap heeft alles te maken met inspiratie en je voorstellen wat de kamer zou kunnen worden. Het verzamelen van inspiratie helpt om decorbeslissingen te inspireren, maar nog belangrijker, om het algehele ontwerp op schema te houden. Dit onderdeel is zo’n belangrijke stap in mijn ontwerpproces. Ik begin mijn zoektocht op Pinterest en pin foto’s van kamers die mij als geheel inspireren, maar ook die met specifieke elementen die ik mooi vind. De ene foto kan bijvoorbeeld verlichting hebben die ik erg leuk vind, terwijl een andere gouden accenten gebruikt die dat voor mij opvallen.

In deze stap wil je ook rekening houden met de andere kamers in je huis en ervoor zorgen dat je nieuwe inspiratie er goed bij aansluit, zodat je huis samenhang krijgt.

Maak een portfolio

Dus, met alle informatie die ik tot nu toe heb verzameld – foto’s, afmetingen, inspiratiefoto’s en decor die ik al heb – maak ik een portfolio voor de kamer!

Ik kan je niet vertellen hoe handig het is om alles op één plek te hebben waar ik er gemakkelijk naar terug kan verwijzen. Als ik ga winkelen, heb ik het altijd bij de hand omdat ik metingen kan bevestigen of kleurstalen kan matchen om er zeker van te zijn dat wat ik koop goed zal worden opgenomen. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik ben aangetrokken tot dingen die ZO schattig zijn, maar NIET gaan met het decor dat ik heb of overeenkomen met mijn inspiratie haha. Dan komt een portfolio goed van pas!

Hoe een kamer make-over aan te pakken (mijn stapsgewijze proces)

Klaar om te winkelen

Nu ik mijn complete portfolio heb, kan ik gaan winkelen bij OTTO en slimme beslissingen gaan nemen over welk meubilair en decor ik voor de kamer kies. Als je een ruimte gaat renoveren, begin je met vloeren, tegels, hardware, verlichting enz.

Als je begint met een lege (niet-gemeubileerde) kamer, zou ik beginnen met items die het moeilijkst aan te passen zijn, wat voor mij vloerkleden zijn. Het laatste dat ik kies is verf, omdat het in hoge mate aanpasbaar is en de opties eindeloos zijn. De enige keer dat ik verf vroeg selecteer, is als ik besluit een gedurfde kleur te gebruiken en het is een belangrijk onderdeel van het ontwerp.

Als je begint met meubels die je al hebt, zoals een bank, is het belangrijk om de kleur voor je portfolio te bekijken, zodat je een decor kunt kiezen dat goed bij je past.

Ik hoop dat dit je een goed startpunt geeft voor je volgende kamer make-over! Als je momenteel aan een leuk make-overproject werkt, hoor ik het graag! Laat hieronder een reactie achter.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: