Home Wooninspiratie 4 voordelen van hoekbanken

4 voordelen van hoekbanken

by InteriorQueen

Omdat een bankstel groot is en daardoor heel bepalend is voor je interieur, is het kiezen van een zitbank niet iets wat je zomaar even op een zaterdagmiddag doet. Gelukkig past een hoekbank in vrijwel ieder interieur en dat is meteen al één van de vele voordelen van hoekbanken. Maar er zijn nog meer voordelen, die we graag voor je op een rijtje zetten:

Hoekbanken passen in ieder interieur

Wanneer je op zoekt bent naar een andere bank kun je overweldigt worden door de keuze in bankstellen. Er zijn loveseats, 2- en 3-zits banken, langere banken, modulaire banken en hoekbanken zodat er voor iedere ruimte en elk interieur een passende bank te vinden is. Maar ook het budget is belangrijk, je kunt dure, middelmaat of goedkope hoekbanken kopen. Belangrijk is dat je jezelf de vraag stelt: Welke bank past het beste bij mijn woonwensen? Eerder schreef ik al eens waar je op moet letten bij het uitzoeken van een bankstel, in dit stuk gaan we wat dieper in op de voordelen van hoekbanken.

Een rustig interieur én optimaal ruimte benutten

Ondanks dat een hoekbank meestal wat groter is dan andere banken, past hij vaak wel perfect in de hoek van een ruimte. En ja, een hoekbank is misschien groot, maar door het plaatsen van één meubel in plaats van diverse kleinere meubels oogt het geheel een stuk rustiger. Plaats je de bank tegen de muur dan creëer je een ruimtelijk gevoel en zorg je ervoor dat er geen plaats meer is voor rommelige kastjes of tafeltjes.  Zo heb je in een handomdraai een rustige zithoek waar je heerlijk kunt loungen om lekker kunt ontspannen.

Hoekbanken zitten (en liggen!) heerlijk

Op je nieuwe bank wil je natuurlijk wel heerlijk kunnen zitten. Je kunt kiezen voor een hoekbank met wat zachtere kussens of juist stevige zitting. Er zijn ook hoekbanken met een wat diepere zitting, zodat je meer dan voldoende ruimte hebt om lekker onderuit te zakken of languit te gaan liggen. Je weet wel, Netflix en chill! Wanneer je geen logeerkamer hebt, komen de ruimte en het comfort van een hoekbank ook goed van pas als je een extra slaapplek nodig hebt voor een logé. Oké, we weten dat de meeste hoekbanken niet specifiek als slaapbank zijn gemaakt, maar ze liggen zó lekker, dat je er prima een nachtje op kunt slapen.

Verdeel grote ruimtes met een hoekbank

Niet alleen in kleinere ruimtes is een hoekbank perfect, maar ook in grote. Sterker nog, een hoekbank is uitermate geschikt om een grote ruimte te verdelen in meerdere delen. Maakt meteen knus! De bank is daarbij een soort scheidingswand en breekt zo de kamer. Door je bankstel middenin een ruimte te zetten, maak je van de bank meteen de blikvanger van je interieur!

TIP: Wil jij dat je bank echt een centrale hoek van ontspanning worden en dat de hoekbank opgaat in het interieur? Vergeet vooral niet om je hoekbank aan te kleden met kussentjes en een warm dekentje. Kies hierbij voor kleuren en materialen die matchen met je bank zodat het meubel nog beter tot zijn recht komt.

4 voordelen van hoekbanken interiorqueen.nl woonblog zitbank

You may also like

4 comments

mirjam_hart 29/05/2020 - 08:51

Voor het nieuwe huis willen we ook een grote hoekbank aanschaffen. Ik verheug me er nu al op..!

Reply
InteriorQueen 29/05/2020 - 08:53

Oh wat leuk! Wanneer gaan jullie verhuizen? En heb je al een kleur en stofsoort op het oog? Veel plezier en vooral succes met de verhuizing ????

Reply
Tieselink J 10/09/2020 - 17:17

Ik wil al een tijdje een hoekbank kopen voor mijn woning, maar mijn echtgenoot was altijd er tegen. Hij vond dat een hoekbank te veel plek neemt en je kunt hem niet combineren met een marmeren tafel. Misschien met jouw leuke blog kan ik hem nu wel overtuigen van gedachten te veranderen. Dank je voor het delen van die voordelen.

Reply
InteriorQueen 11/09/2020 - 14:46

Ik hoop dat het je lukt om hem te overtuigen, want het hebben van een hoekbank is heeeeeerlijk!

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: