Home Wooninspiratie Zit jij straks op de ideale hoekbank?

Zit jij straks op de ideale hoekbank?

by InteriorQueen

Mooi, origineel, comfort én betaalbaar… Dat zijn de eigenschappen waar veel mensen op zoek naar zijn wanneer ze op jacht zijn naar dé nieuwe droombank. En het liefst eentje die goed zit en óók nog bij je interieur past. Vooral wanneer je ook graag een keer iets wilt veranderen. Deze tips helpen je bij het vinden van jouw ideale hoekbank.

Lekker languit op de bank met het hele gezin: een hoekbank is ideaal

Vraag jezelf af waar je nieuwe bank aan moet voldoen? Heb je een groot gezin en ben je op zoek naar een ruime bank met genoeg plek? Wij zien veel voordelen van een hoekbank en vinden dit eigenlijk het ideale bankstel. Een hoekbank zorgt namelijk in één klap voor veel zitplaatsen. Omdat er geen verloren hoeken zijn, benut je de ruimte optimaal. Met een bijpassende hocker creëer je in een mum van tijd nóg meer zitplek voor visite. Rust bewaren? Plaats dan geen losse stoelen bij een hoekbank. Hierdoor lijkt een ruimte al snel te vol en rommelig. Hieronder vind je ter inspiratie een aantal fijne hoekbanken in verschillende stijlen en kleuren. Welke is jouw favoriet?

Wat voor soort vulling heeft de ideale hoekbank?

Goedkoop is duurkoop en dat geldt zeker bij het uitkiezen van een bank waar je nog jaren van wilt genieten. Het materiaal ín de bank speelt daarom een grote rol bij het zitcomfort én de levensduur. Qua zitcomfort gaan banken met een vulling van koudschuim het langst mee. Polyether schuim is dan weer iets goedkoper, maar qua kwaliteit wat minder. Hieronder vertellen we je wat meer over de verschillende soorten vullingen van zitbanken zodat jij de juiste keuze kunt maken wanneer je bijvoorbeeld een hoekbank van Goossens kopen wilt.

Polyether schuim

Dit is dus zoals hierboven genoemd een standaardschuim. Het schuim is flexibel en veerkrachtig en veert na indrukken weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Wel wordt het schuim zachter na elke indrukking. En natuurlijk wordt elk schuim zachter bij gebruik,  maar bij de “standaard” polyester schuimen gaat dit proces sneller. In elk geval wat sneller dan bij de nieuwere, meer geavanceerde schuimen. En dat maakt het wellicht niet even handig voor de aankoop van de ideale bank.

Luxe Rendementsschuim 

Dit is een schuimsoort wat bestaat uit belletjes/cellen die gevuld zijn met lucht. Luxe Rendementsschuim krijgt meer veerkracht en zitcomfort door deze cellen. Luxe Rendementsschuim bestaat uit onregelmatige cellen waardoor het een natuurlijke tegendruk heeft. Deze natuurlijke tegendruk zorgt voor een hogere veerkracht, weinig tot geen kuilvorming, langere levensduur en een nóg hoger zitcomfort. Beentjes omhoog en Netflix aan!

High Density schuim

Wanneer je op zoek bent naar een kwaliteitsschuim binnen de schuimsoorten dan is de High Density schuim echt iets voor jou. High Density is een schuim wat bestaat uit cellen met een hoge dichtheid die gevuld zijn met lucht. Door deze cellen krijgt het High Density schuim lekker veel veerkracht wat weer zorgt voor een comfortabel zitcomfort. Het High Density schuim zorgt voor een natuurlijke tegendruk, weinig tot geen kuilvorming, een hogere veerkracht, langere levensduur en natuurlijk een prettig comfort.

Koudschuim

Koudschuim wordt ook wel HR foam genoemd: High Resilience Foam betekent “hoge veerkracht schuim”. Koudschuim is dus een schuim met enorm hoge veerkracht. Wanneer je voor de perfecte bank met lange levensduur wilt gaan, zit je met koudschuim helemaal goed. Deze schuimsoort staat er namelijk om bekend dat het een lange levensduur heeft!

Talalay Latex

Ken je Talalay Latex al? Dit is een natuurproduct wat gemaakt wordt op basis van rubber. Het productieproces van Talalay Latex is een stuk intensiever dan standaard latex schuim. Het intensieve proces waarmee het rubber verwerkt wordt tot schuim, geeft het schuim een zeer hoge veerkracht, ventilatie en comfort.

Pinterest afbeelding interiorqueen vind ideale hoekbank

Doe een kleurcheck!

Zie je online de perfecte kleur van jouw droombank? Om er zeker van te zijn dat de kleur straks overeenkomt met wat je op je beeldscherm ziet, raden wij je aan om een stalenkit aan te vragen. Het fijne aan een stalenkit is dat je hierbij de mogelijkheid hebt om de staalkleur bij de andere items in je interieur te houden. Past de kleur van de nieuwe bank bijvoorbeeld ook goed bij vloer en bij de gordijnen? Kijk goed naar de stof van de stalen op de plek waar je jouw ideale hoekbank wilt neerzetten. Licht is namelijk heel bepalend voor de kleur.

De huidige trend wat betreft de ideale hoekbank is een lekker diep zitvlak (65 cm), zo kun je je heerlijk onderuitgezakt op de bank nestelen met een goed boek en een wijntje. Je kunt jezelf natuurlijk ook lekker installeren met een gezellig plaid met de afstandsbediening binnen handbereik voor een avondje Videoland.

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: