Verbouwen is meer dan timmeren. Het gaat vaak om sloop-, timmer-, pleister- en gipsplaatwerk, elektriciteit, sanitair, tegels, beton en dakbedekking. Voordat je aan een verbouwing begint, moet je ervoor zorgen dat je voldoende gereedschap en benodigdheden hebt. Hier is een handige lijst met de top 20 hulpmiddelen die je nodig hebt voor je met een verbouwing start.
Massief stalen framehamer met scheurende klauw
Dit onverwoestbare gereedschap komt goed van pas bij sloopwerkzaamheden.
Verlichting
Je kunt niet werken aan wat je niet kunt zien. Verlichtingsapparatuur moet hangende en vrijstaande verlichting bevatten, evenals een handsfree licht dat je kunt dragen, zoals een hoofdlamp.
Gereedschapstas
Je hebt ergens gereedschap en bevestigingsmiddelen nodig, behalve in je zakken.
Hamerlus en werkriem
Een stalen hamerlus is de beste en snelste manier om die hamer aan je riem te hangen.
Bezems
Koop een buiten bezem, een handbezem. en een stoffer. Gebruik ze. Een schone werkplaats is een veilige werkplaats.
Veiligheidsbril
Koop meer dan één paar. Ze worden vies, beslagen door condens, gaan verloren en gaan kapot.
Verlengsnoeren
Koop een lang (15 meter of langer) en een kort (7,5 meter) verlengsnoer. Zorg ervoor dat beide een meter hebben die groot genoeg is om de stroomsterkte van jouw grootste elektrische gereedschap aan te kunnen.
Winkelstofzuiger
Niet elk oppervlak kan worden geveegd. Soms moet je bijvoorbeeld vuil uit muurholtes en elektriciteitskasten zuigen, dus zorg voor een betrouwbare winkelstofzuiger.
Gehoorbescherming
Koop oorkappen voor echt luid werk, zoals het stofzuigen van een winkel. Gebruik oordopjes voor werk dat matig luid heeft, zoals boren.
Sloopstaven
Je hebt alles nodig, van een sierlijk tot die lange brengers van onheil. Estwing’s I-beam bar is een legende in de bouwwereld, net als de 60-inch pinch point bar van Council Tool. Bestel je gereedschap online om het jezelf nóg makkelijker te maken.
Longbescherming
Gebruik stofmaskers voor stoffig werk, zoals opvegen, en neem een gasmasker met patronen voor vuil werk, zoals het verwijderen van oud gips. Je longen zullen je dankbaar zijn.
Ladders
Ga alsjeblieft niet op dozen en emmers staan. Je vraagt gewoon om een ritje naar het ziekenhuis. Gebruik een opstapje, een opstapladder en een uitschuifladder.
Dekzeilen en doeken
Gebruik schildersdoeken (geen plastic zeilen) om oppervlakken te beschermen terwijl je schildert. En gebruik plastic zeilen om vuil op te vangen.
Tape
Je hebt verschillende soorten nodig.
Schrijf-/markeringsinstrumenten
Houd een timmermanspotlood, een zilveren Sharpie (voor donkergekleurd hout), een zwarte sharpie voor tape en plastic, een scherpe priem voor middenmarkeringen op hout en een hardmetalen puntschrijver voor het markeren van staal.
Zaagbladen
Een selectie van zaagbladen voor cirkelzagen, decoupeerzagen en recipro zagen stellen jou in staat om massief hout, multiplex, plastic, hout met spijkers erin, staal, plaatstalen buizen, stalen buizen, PVC-buizen te zagen – vrijwel alles wat je maar wilt en tegenkomt tijdens het verbouwen.
Boren
Spadebits zijn geweldig voor het boren van gaten voor pijp of kabel. Maar om veel gaten te maken, heb je een scheepsboor nodig die zichzelf door het hout trekt. Gebruik spiraalboren om geleide gaten te maken voor grote schroeven en stapboren voor het maken van gaten in plaatstaal en dun staal.
Tang
Gebruik een zijkniptang voor het doorknippen van elektrische kabels, een diagonale tang om in elektriciteitskasten te reiken om de kabelmantel en papier weg te knippen, een ijzerbewerker tang voor het knippen van oude roestige spijkers, schroeven, nietjes en clips, en een compacte bout tang om door te knippen alles wat te dik of te taai is voor andere tangen.
Zaagbok
Je hebt er minstens twee nodig om hout en triplex veilig te ondersteunen om te zagen. Vier tot zes zijn ideaal om dozen en gereedschap van de grond te houden.
Overall
Sommige werkzaamheden – zoals werken in kruipruimtes – zijn zo smerig dat het gewoon geen zin heeft om gewone werkkleding te dragen, tenzij je het niet erg vindt om het later weg te gooien. Zoals oldtimers altijd zeiden: het is beter om één overall te verpesten dan elke werkbroek die je bezit. Lees hier meer over werkkleding in de bouw.