Home buitenkijken 3 voordelen van de tuinkamer en het verschil met een serre

3 voordelen van de tuinkamer en het verschil met een serre

by InteriorQueen

Jarenlang was een serre dé oplossing voor het creëren van meer licht, ruimte en het optimale gevoel van ‘buiten’. Hoewel de serre nog steeds ontzettend populair is en wellicht ook wel zal blijven, kiezen we ook steeds vaker voor een tuinkamer als voordelig alternatief. Benieuwd waarom? In deze blog vertel ik je een aantal voordelen van de tuinkamer, maar leg ik eerst het verschil tussen een serre en tuinkamer uit.

Het verschil tussen een tuinkamer en een serre

Een serre is een volledig geïsoleerd systeem, waardoor je meer woonruimte in jouw woning creëert. Een tuinkamer is een niet-geïsoleerd systeem, een afgesloten ruimte, waarmee je als het ware je seizoen verlengt. Een tuinkamer is dus geen oplossing om jouw woning te vergroten, zoals je dat wel doet met een serre.

Voordeel 1: Ieder seizoen genieten van buiten

Het grootste voordeel van de tuinkamer is dat je het hele jaar door van het buitengevoel kunt genieten. In de lente en zomer brengen we veel tijd buiten door, maar in de herfst en winter spenderen we veel tijd binnen. Ook de lockdown zorgt ervoor dat we meer binnen zitten dan ooit, wat natuurlijke zonde is. Met een tuinkamer blijf je verbonden met de tuin, ook met slechte weersomstandigheden zoals regen, hagel, sneeuw of harde wind.  

Vaak wordt een tuinkamer vooral gebruikt als het in de avond wat afkoelt. Door het plaatsen van een heater in de tuinkamer kun je dan toch lang genieten van het buitenleven. En hoewel een tuinkamer niet geïsoleerd is, zit je toch lekker uit de wind, waardoor het al gauw aangenaam warm voelt. Schijnt de zon? Dan is de tuinkamer al snel behaaglijk warm dankzij al het glas.

3 voordelen van de tuinkamer

Voordeel 2: relatief voordelig

Met een tuinkamer is het niet nodig om de woning uit te bouwen, waardoor je dus minder bouwkundige kosten hebt zoals bij een serre. Hierdoor is een tuinkamer een relatief voordelige optie. Maar ook het systeem op zich is voordeliger dan een serre, omdat er met andere profielen en niet geïsoleerd glas wordt gewerkt.

Voordeel 3: schuifwanden en uitbreidingen mogelijk

Een tuinkamer is net als een serre heel flexibel. Je kunt heel eenvoudig frisse lucht creëren door bijvoorbeeld te kiezen voor een glazen schuifwand of glazen schuifdeuren. Deze geven naast het voordeel van extra licht overdag, ook een ruimtelijk gevoel. Deze optie is lang niet overal mogelijk, maar bij Verasol kies je zelf jouw wanden. Met een heater creëer je een aangename temperatuur in jouw tuinkamer. Is het té warm? Breid jouw tuinkamer dan uit met handmatige of elektrische zonwering die onder het dak wordt geplaatst of screen die je aan de zijkant en/of voorkant van je tuinkamer hangt.

Meer weten over de voordelen van de tuinkamer?

Wil je graag meer weten over de voordelen van een tuinkamer of de verschillen tussen een serre en tuinkamer nog eens goed op een rijtje zetten? Verasol gaat graag, geheel vrijblijvend, met jou in gesprek om je meer informatie te geven.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: