Home Wooninspiratie Waarom zou ik een verkoopmakelaar inhuren?

Waarom zou ik een verkoopmakelaar inhuren?

by InteriorQueen

Het zijn bizarre tijden als het gaat om de woningmarkt. Als je zelf op zoek bent naar een huis of appartement dan zul je gemerkt hebben dat je er veel langer over doet om een huis te vinden. De concurrentie onder kopers is gestegen en daarmee ook de prijzen.

Het aantal bezichtigingen per woning die te koop staat is dan ook meer dan verdubbeld. Waar een huis in de randstad eerst zes keer bezichtigd werd in 2021, wordt een soortgelijke woning dit jaar wel veertien keer bezichtigd. Voor verkopers van een woning geeft dit iets meer zekerheid dat je je woning voor een goede prijs verkoopt. We hebben een paar handige tips voor je als je ervoor wilt zorgen dat je huis goed verkoopt op een rijtje gezet.

Waardebepaling

De markt staat op zijn kop. Het is dan ook aan te raden om in deze tijd een verkoopmakelaar in de hand te nemen. De nodige expertise kan ervoor gezorgd worden dat de beste prijs verkregen kan worden voor een woning. Een eerste stap hierin is de aanvraag van een waardebepaling. Dit is een eerste indicatie waarin de waarde van een huis vastgesteld wordt. Bij sommige makelaars kun je terecht voor een gratis waardebepaling. Zo weet je meteen wat je ongeveer kunt verwachten. Op basis hiervan heb je de mogelijkheid om verdere plannen te maken.

Haal het meeste uit de prijs

Een verkoopmakelaar weet precies hoe de onderhandelingen het beste kunnen verlopen. Zo weet je precies hoe ver je kunt gaan als het om de prijs gaat en kun je er het meeste uithalen. Dit is vooral handig wanneer je emotionele waarde hecht aan een huis en geen doordachte keuzes kunt maken. Een verkoopmakelaar heeft geen enkele connectie met een huis en zal dus rationele keuzes maken. Dit is erg fijn in zo’n hectische tijd.

Waardevolle contacten

Daarnaast beschikt een verkoopmakelaar vaak over een enorm bestand aan waardevolle contacten. De juiste personen kunnen daardoor in korte tijd benaderd worden of het nou gaat om kopers, iemand voor de administratie of een klusbedrijf. Dit scheelt veel tijd en moeite die je aan andere zaken kunt besteden.

Geen lastige administratie

Een ander groot voordeel is, dat een verkoopmakelaar de administratieve zaken tot zich neemt. Zo kun jij je in deze hectische periode vooral richten op het creëren van een nieuw thuis in je nieuwe huis. Dit is erg fijn en daardoor zal het proces ook veel sneller afgerond zijn.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: