Home Wooninspiratie 5 alternatieven voor lambrisering

5 alternatieven voor lambrisering

by InteriorQueen
Lambrisering is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken in het interieur. Niet alleen in de woonkamer of in de hal, ook in de slaapkamer staat lambrisering ontzettend mooi. Wil jij je woning hier ook een update mee geven, maar dan wel op een moderne manier? Wij hebben 5 moderne alternatieven voor lambrisering voor je op een rijtje gezet!

Lambrisering maken met Verf

De kortste klap is natuurlijk een lambrisering verven. Maar kies in plaats van een strak geverfde lambrisering voor een slordig geverfde lambrisering op de muur.  Zo krijgt je muur een speels effect. Teken van te voren een strakke lijn op de muur (zo krijg je niet té veel verschil) en en ga daarna aan de slag met een roller.

Andere alternatieven zijn bijvoorbeeld een heel laag geverfde lambrisering of juist heel hoog.  Of kies voor een lambrisering met meerdere kleuren. Fijn is dat deze combinaties weinig tijd en moeite kosten, maar een gaaf resultaat geeft.

alternatieven lambrisering pinterest pin

Samengeperst hout

Voor een groots resultaat met een klein budget kun je een lambrisering maken met samengeperst hout. Spaanplaten kosten bijna niets bij de bouwmarkt, maar bieden snel resultaat. Schroef eerst wat houten balkjes tegen de gewenste muur aan en plaats daarna de grote platen van het samengeperste hout. In no-time heb jij je kamer op een budgetvriendelijke manier een totaal andere look gegeven.

Lambrisering van samengeperst hout

bron: eengoedverhaal.nu

Lambrisering van Houten latjes

Een lambrisering met houten latjes is een ontzettend mooi en natuurlijk alternatief voor een geverfde lambrisering. De houten latjes geven de ruimte een natuurlijke en chique sfeer. Je kunt bij een lambrisering van houten latjes zo creatief zijn als je zelf wilt. Plaats ze schuin voor een speels effect en laat ze net zo hoog doorlopen als je zelf wilt.

Lambrisering van houten latjes

Lambrisering gemaakt van tegels

Deze trend zie je regelmatig in een badkamer of toilet terugkomen. Maar een lambrisering van tegels kan in een halen, woonkamer of keuken ook een ontzettend gaaf effect geven. Trek ruimtes bij elkaar door het plaatsen van een lambrisering van tegels in zowel de woonkamer als keuken. Voor een speels effect kun je kiezen voor een motief van visgraat. Of wat denk je van hexagon tegels?

hexagon lambrisering van tegels

bron: Top Tegel 04

Boomstammen

Hou je van originaliteit en hout in het interieur? Dan vind je een lambrisering gemaakt van boomstammen waarschijnlijk helemaal te gek. Voor deze klus heb je een boomstam nodig en een flinke zaag. Creëer balans door grote en kleine boomstammen met elkaar af te wisselen.

lambrisering van boomstammen

bron: Folksy.com

Heb jij nog een tof alternatief om een lambrisering te maken in je woning? Vertel het ons in de reacties!

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: